Historien om vores blad

Stifinderne.Net

Amager Division, Det Danske Spejderkorps

Historien om vores blad


I december udgaven af bladet kunne du læse om Stifindernes start og om hvor gruppen har boet i de 50 år. I løbet af året vil der komme flere historier fra Stifindernes første 50 år.

 

Stifindernes første blad udkom i december 1953, altså godt to måneder efter at  gruppen var startet. Dengang hed bladet  “Tomahawken”, et navn det beholdt frem til sammenlægningen med pigerne fra Tårnby Trop i sommeren 1972. Herefter skiftede navnet til Stifinderne/Tårnby Trop, i november 1974 blev der udskrevet en konkurrence om et nyt navn til bladet, men først fra november 1975 kom bladet fast til Stifinderen, som det har gjort lige siden. Det udseende bladet har i dag, med bjælken med navnet og en skiftende forsidetegning, kom til allerede i marts 1980.

 

Det er sjovt at læse de gamle blade, for det fortæller meget om hvordan det var at være spejder dengang, men man kan også se, at tingene trods alt ikke har forandret sig så meget, som vi ofte går og tror. Alt det om at det var bedre i “gamle dage” eller “da jeg var barn” holder ikke helt. Af det første blad kan man se at det også den gang kneb specielt troppen at huske at komme til møder og ture.

 

En anden ting, man kan læse om i det første blad, er Nytårsparade. Nytårsparade var en fast tradition i mange år. Her mødtes alle spejdere i divisionen. Specielt for Nytårsparaden i 1954 var, at det var her Amagerland Division blev skilt ud fra Axelstad Division. Det var samtidig første gang vores grønternede tørlæder blev vist frem.


I mange år foregik Nytårsparaden i Amagerland Division i Tårnby Kirke. Højdepunktet ved Nytårsparaden var nok for de fleste spejdere uddelingen af mødeknapper, specielt for dem der skulle have “guld”, - at komme frem foran hele divisionen og få sin mødeknap som tegn på at man gennem hele året havde deltaget i alle ture og møder, det var næsten som at vinde Olympiaden.


I Amagerland Division forsvandt Nytårsparaden i 1969, men dele af den nuværende Amager Division holder stadig traditionen i hævd.

 

Tilbage